Home > Tafelgerei > Over Laguiole tafelgerei

Over Laguiole tafelgerei

Messen met heften van koehoorn worden al eeuwen gemaakt in het Franse dorpje Laguiole, 'aan de voet' van de Puy de Dôme. Vanaf de twaalfde eeuw vestigden zich smederijen langs de rivieren van het Massif Central, die niet alleen messen voor schaapsherders en jagers maakten, maar ook voor slagers en koks. De lemmetten werden gesmeed in de dorpen. De heften van koehoorn werden boven in de bergen gemaakt door de herders, die alle tijd van de wereld hadden. In de herfst en de winter werden de messen verhandeld op de markten in Frankrijk. Er gaat een legende dat Napoleon met zijn leger begin 1800 in de streek verbleef. Uit dank voor de goede verzorging door de bevolking schonk hij Laguiole zijn persoonlijke logo, een kleine bij. Alleen messen uit Laguiole mogen dit bijtje als beeldmerk voeren. Laguiole messen zijn wereldberoemd; het is de Rolls Royce onder de messen.

Er zijn tafel- en dessertmessen, vorken, kaasmessen, foie-gras sets, trancheer-couverts en Château Laguiole sommeliermessen. In de uitvoeringen donker en licht koehoorn en verschillende houtsoorten.

Tafelmessen en tafelvorken verpakt per 2 stuks en per 6 stuks in houten kistje. Standaard met messing bolsters. Op speciale bestelling ook verkrijgbaar met roestvrijstalen bolsters. Standaard heften: donker koehoorn, licht koehoorn en rood staminahout, overige uitvoeringne op speciale bestelling.

Bekijk de collectie