Home > Sommeliermessen > Over Château Laguiole

Over Château Laguiole

Het is een genot met een "Château Laguiole" een fles wijn te ontkurken. Uw gasten krijgen een perfecte indruk van de wijze waarop u met wijn omgaat. Messen met heften van koehoorn worden al eeuwen gemaakt in het Franse dorpje Laguiole.

Begin 1800 kreeg Laguiole van Napoleon als gunst een speciaal logo; een kleine bij. Alleen met de hand vervaardigde messen uit Laguiole mogen dit bijtje als beeldmerk voeren.

Laguiole messen zijn wereldberoemd. Begin jaren '90 ontwierp de Franse topsommelier Guy Vialis "het ultieme sommeliermes". Een werkelijk perfect stukje gereedschap voor professionals en wijnliefhebbers dat alle kenmerken van een goede kurkentrekker in zich heeft. De naam: Château Laguiole. Deze kurkentrekkers worden volgens traditionele methoden volledig met de hand vervaardigd. Ieder onderdeel wordt met uiterste precisie gemaakt.

Aan de werking hoeft u niet te twijfelen. Het is een genot met een "Château Laguiole" een fles wijn te ontkurken. Onderhoud beperkt zich tot het van tijd tot tijd licht oliën van de bewegende delen en het indien nodig licht opwrijven van hoorn en metaal.

Bekijk de collectie